Over Belinda

Als kind verwonderde ik mij al over het leven. Waarom ben ik hier, wat is het doel van het leven? Ik las, ontdekte, reisde, leerde. Achteraf gezien is het niet vreemd dat ik psychologie ging studeren.
In 1990 studeerde ik af als arbeids- en organisatiepsycholoog. Ik deed onderzoek bij IBM naar stresshantering bij managers. Zij leerden ‘persoonlijke groei technieken’, waaronder meditatie.
Bij een organisatie voor Geestelijke Gezondheidszorg (GGz) werkte ik op de afdeling Onderzoek en Ontwikkeling. Ik zette een coachingspool op voor Personeelszaken. Daarna deed ik projecten over arbeid en stress bij de afdeling Preventie.
In 2004 zette ik Palamedes op, een BV voor werkgerelateerde psychische klachten. Naast mijn functie als directeur gaf ik ook trainingen en begeleiding.
Bij Coaching kun je meer lezen over mijn ervaring.

Op een gegeven moment ging mijn hart uit naar de dieper gaande therapietrajecten. Mijn interesse voor wat mensen van binnen bezighoudt kon ik daarin kwijt. Ik hou ervan om samen te onderzoeken wat nodig is om de energie weer te laten stromen.
Ik haalde mijn BIG registratie voor GZ psycholoog.
In 2008 startte ik mijn eigen praktijk. Daarnaast bleef ik werken bij de GGz instelling, waar ik cliënten zag, psychologen in opleiding begeleidde en coördinerende taken had.
Ik leerde met vele methoden en technieken werken, zoals EMDR, mindfulness, acceptance commitment therapy, emotiegerichte relatietherapie (EFT-opleiding bij Sue Johnson), systemisch werk en schematherapie.
Meer hierover lees je bij Therapie.
Sinds 2018 werk ik volledig in mijn eigen praktijk, waar ik nog meer mijn eigen invulling en vorm kan geven aan therapie en coaching.

Mijn onderzoek naar het mysterie van het leven ging verder. Waardevolle trainingen bij het Centrum voor Tantra brachten verdieping in mijn leven en werk. Ze brachten me allerlei ontdekkingen over gedachten, het ego, relaties, het leven, de dood, en bewustzijn.
Sinds 2016 beoefen ik meditaties afkomstig van een Indiase mystiek-filosofische traditie. Zij brengen mij verfijnder waarnemen, bewustzijn en verbinding. Het is tijd om ze te delen, op een manier die past bij het leven in het Westen. Op de pagina Meditatie kun je er meer over lezen.

15 jaar geleden schreef ik op mijn vorige website het volgende, het is nog steeds van kracht:
Ik wil graag leren in en van het leven, in verbinding met mijzelf en de mensen die ik ontmoet. Ik voel mij onderdeel van een groter geheel, waaraan ik op eigen wijze bij mag dragen.

Graag ontmoet ik je.